Политика за приватност и колачиња

Овој сајт е управуван од Chevrolet Central and Eastern Europe Kft, 2040 Budaörs, Szabadság út 117, понатаму именуван како “Chevrolet”.

1. Интелектуална сопственостv

Сите материјали на оваа веб локација претставуваат интелектуална сопственост на Chevrolet. Овие материјали не може да бидат копирани или репродуцирани, освен до оној степен што е доволен за да се видат онлајн. Меѓутоа, можете да печатите цели страници од веб локацијата за лична употреба. Исто така, одвреме-навреме ќе Ви биде дадена можност да ја ископирате заднината или други елементи од веб локацијата.

2. Поставување врска до веб локацијата

Ако сакате да поставите врска до оваа веб локација, ќе мора да отидете на почетната страница.

3. Точност на информации

Податоците на оваа веб локација се наменети за корисниците на автомобили Chevrolet во [име на земјата] и може да бидат невалидни за други јурискции. Ние ќе се потрудиме да ја осигуриме точноста и ажурноста на содржината на оваа веб локација, меѓутоа не прифаќаме било каква одговорност за било какви побарувања или загуби кои произлегуваат од потпирање на содржината на веб локацијата. Го задржуваме правото да ги смениме спефицикациите на производите во било кое време. За конкретните спецификации на производите во Вашата земја, Ве молиме обратете се до Вашиот Chevrolet застапник.

4. Како постапуваме со податоците кои ни ги давате

Chevrolet се грижи за Вашата приватност. Chevrolet нема да собира било какви податоци или лични податоци за Вас (како што се Вашето име, адреса, телефонски број или е-пошта, понатаму во текстот „Лични податоци“), освен доколку не ги дадете доброволно. Ако не сакате Вашите лични податоци да бидат собирани, Ве молиме не поднесувајте ги.

Chevrolet нема да ги сподели Личните податоци со трети лица за нивна независна употреба без Ваша претходна согласност. Chevrolet би сакал да ги користи Вашите податоци за да Ве информира за нови производи, услуги, специјални понуди и да провери и го подобри начинот на кој Ви служиме. Вашите лични податоци може да бидат доверени за овие цели за поврзаните друштва со Chevrolet, трговците на мало и обезбедувачите на услуги на Chevrolet вклучени во процесирањето, вклучително и чувањето на Вашите лични податоци. Ако не сакате ова да се случи, Ве молиме контактирајте не како што е наведено подолу. Дел од овие податоци може да бидат лоцирани надвор од Европската Унија но тие ќе бидат договорно обврзани да ја зауваат доверливоста на Вашите лични податоци. Доколку не сакате да добивате било какви понатамошни податоци, Ве молиме означете го соодветното поле на дното на обрасците на веб локацијата пред да ги доставите Вашите лични податоци.

5. Електронски комуникации

За да ни дозволите да Ви праќаме податоци кои ги исполнуваат Вашите барања и интереси, “click-through URL” е внесен во содржината на нашите мејлови. “Click-through URL” ни дозволува да ги пратиме и собираме податоците како што се дали ја имате отворено електронската пошта и на кои линкови во мејлот имате кликнато. Прибавените податоци се користат да ни помогнат да ги одредиме Вашите интереси и да избегнеме праќање на несакани пораки на нашите корисници.

Ако не сакате да добивате понатамошна комуникација или сакате да бидете отстранети од нашата листа за електронски пораки, Ве молиме искористете го линкот за отчленување кој ќе Ви биде обезбеден во секој електронски весник кој ќе го добиете од нас.

Ние ќе вложиме разумни напори да ги избришеме податоците од нашите постоечки досиеја.

6. Промотивни активности

Ако сакате да бидете вклучени во натпревар, обложување или друга форма на промоција тогаш ние можеме да ги користиме личните податоци кои ги обезбедувате да ги олесниме овие програми.

7. Врски до надворешни веб локаци

Нашата веб локација може да содржи врски до други Chevrolet веб локации или до веб локации на наши застапници, овластени сервисери, други поврзани друштва или веб локации на социјални медиуми. Кога ќе кликнете на таква врска до било која од тие веб локации, Ве молиме имајте во предвид дека овие веб локации имаат сопствени политики за заштита на лични податоци и дека ние не можеме да прифатиме било каква одговорност за овие веб страници. Ве молиме проверете ги нивните политики за приватност пред да доставите лични податоци за овие веб локации.

8. Собирање и користење на податоци

Податоците кои автоматски ги собираме и зачувуваме во лог досиеа на Вашиот компјутер ги вклучуваат Вашата интернет протокол адреса (IP), типот на прегледувачот и подесувањата за јазикот, оперативниот систем, обезбедувачот на интернет услуга (ISP) и датумот/времето на печатот.

Ние ги користиме овие податоци за да ги менаџираме наште веб локации ефикасно, да научуме повеќе за однесувањето на нашите корисници при користењето на нашите локации, да ги анализираме трендовите и да собираме демографски податоци за нашите корисници како целина. Прибраните податоци можат да бидат користени во нашите маркетиншки и рекламни услуги и комуникации.

Ако користиме податоци кои не се лични податоци заедно со личните податоци, овие податоци ќе бидат третирани како лични податоци се додека се користат заедно.

9. Користење на колачиња

Веб локацијата на Chevrolet; праќањето на електронски пораки, online услугите, рекламите и интерактивните апликации може да користат колачиња и други технологии како што се web beacons и pixel tags.

Колаче е ланец на текстуални податоци кои ги прачаме на досието на колачето на веб прелистувачот на Вашиот диск преку нашиот веб сервер. Ова овозможува на нашата веб локација да запамети кои сте кога се воспотставува врската помеѓу веб серверот и веб прелистувачот.

Главната цел на колачето е да ги идентификува корисниците и да му дозволи на нашиот веб сервер да Ви ги претстават прилагодените веб страници кои ќе го направат Вашето искуство при посетувањето на Chevrolet веб локацијата полично и тоа подобро да одговори на Вашите индивидуални потреби.

Chevrolet и нашите партнери исто така користат колачиња и други технологии за да ги запаметат персоналните информации кога ја користите нашата веб локација, апликациите и online услугите. Ова на пример се прави по пат на меморирање на податоците кои порано сте ги дале во веб образец.

Нашата веб локација користи два вида на колачиња:

  • Сесиски колачиња: ова се времени колачиња кои остануваат во досието на колачето на Вашиот веб прелистувач се додека не ја напуштите нашата веб локација. Колачето ќе истече ако не пристапите на нашата веб локација одреден временски период.
  • Упорни колачиња: Овие колачиња остануваат во досието на колачето на Вашиот веб прелистувач за многу подолг период. Овој временски период ќе зависи од изборот кој ќе го направите во подесувањата на Вашиот веб прелистувач/ Упорните колачиња дозволуваат податоците да се пренесуваат преку веб серверот секој пат кога некој ќе ја посети локацијата. Упорните колачиња се исто така познати како колачиња за пратење.
10. Колачиња на трети страни

Chevrolet може во одреден период да користи огласувачи на трети страни да служи на огласувачите и да ги прати нашите маркетиншки комуникации. Огласувачите на трети страни користат колачиња да ја мерат ефективноста на огласите и да ја персонализираат содржината на огласите. Податоците кои може да бидат прибавени преку огласувачи на трети страни може да влкучат податоци како што се геолокациски податоци или контакт детали како што се електронско поштенско сандаче.

Политиките за приватност на овие огласувачи на трети страни Ви обезбедуваат понатамошни податоци за нивното користење на колачиња. Во случај да сакате да дознаете повеќе за политиките на приватност на овие трети страни може да ја посетите веб локацијата на Network Advertising initiative кои исто така обезбедуваат податоци како да се отпишете.

11. Web beacons и пиксели

Нашите веб локации и комуникации по пат на електронска пошта може да содржат електронски запис познат како web beacon или pixel tag. Web beacon и pixel tags претежно се користат од технологии на трети страни како што се Google Analytics, со цел да ја мониторираат активноста на посетителите на оваа локација.

12. Овозможување и блокирање на колачиња

Имате можност да прифатите или одбиете колачиња со промена на подесувањата на Вашиот интернет прелистувач. Ве молиме погледнете ги инструкциите на Вашиот веб прелистувач или посетете ја веб локацијата About Cookies за да научите како да ги менувате подесувањата на Вашиот прелистувач.

Ве молиме имајте во предвид дека одредени карактеритики на веб локацијата на Chevrolet нема да бидат достапни кога ќе ги оневозможите колачињата.

13. Контактирајте не со прашања за приватноста

Ако имате какви било прашања во врска со политиката за приватност или имате прашања за тоа како ги процесираме Вашите лични податоци може да не контактирате на нашата е-пошта или телефонскиот број подолу. Истото ќе се применува и ако сакате да пристапите до Вашите лични податоци или сакате да ги корегирате, блокирате или отстраните. Ние ќе ги вложиме сите разумни напори да одоговориме на Вашето барање.

info-mk@chevrolet-crm.com

14. Согласност за користење на личните податоци

Со пристапувањето на веб локацијата на Chevrolet Вие ја давате својата изрична и неотповиклива согласност со обработката на личните податоци од страна на Chevrolet, нивното проследување во рамките на својата меѓународна групација и до своите застапници и агенти, односно во странство, како и со процесирањето на личните податоци за целите и на начинот опишан со Оваа правна политика на приватност. При процесирањето и проследувањето на податоците, Chevrolet ќе се погрижи дека процесирањето и проследувањето на податоците е изведено согласно Законот за заштита на личните податоци и останатите позитивните правни прописи на Република Македонија.

09.12.2011