SUV / Кросовери

Фер е да се каже дека Chevrolet знае малку за SUV автомобилите. Ние ја воведовме класата пред повеќе од 70 години, со претставувањето на ‘Suburban’ во 1936 година – првиот SUV автомобил во светот.

Trax

 

Компактен, спортски теренец со возбудливи карактеристики

  • исклучително мускулест и решителен дизајн
  • избор од возбудливи мотори
  • Chevrolet MyLink забавно-информативен систем (достапност во зависност од ниво на опрема)

Chevrolet Orlando со 7 седишта

 

Смел и сестран MPV седмосед.

  • Модерен, агилен изглед
  • Седишта во 3 реда
  • 900-литарски багажен простор со преклопени

Chevrolet Captiva со 7 седишта

 

Харизматичен семеен SUV со 7 седишта

  • Широка понуда на варијанти,бензински или дизел модели, погон на предни или на четири тркала
  • Шест воздушни перничиња: предни и странични воздушни перничиња и воздушни завеси
  • Систем за контролирање на стегањето, помош при тргнување на угорнина и контрола за симнување по удолница